Ανατολή

Χωριό του Ανατέλλοντος ηλίου όπως δηλώνει το όνομα του. Παλιό, ιστορικό, παραδοσιακό χωριό 17 ΚΜ βορειοδυτικά της Ιεράπετρας σε υψόμετρο 600 Μ. Τα σπίτια του ορατά από τον, είναι φωλιασμένα στο οχυρό βουνό της Ανατολής.

Διαβάστε Περισσότερα

Χριστός

Χωριό, ορεινό παραδοσιακό και καταπράσινο, χτισμένο εδώ και αιώνες στις σπόκρυμνες πλαγιές της Δίκτης, με το βουνίσιο τοπίο να κόβει την ανάσα, το δάσος του Σελάκανου το κόσμημά του, και δύο ποτάμια να κυλούν στο πλάι του, ο Χριστός είναι ένας τόπος δέους, γαλήνης και ηρεμίας.

Διαβάστε Περισσότερα

Μάλλες

Είναι από τα μεγαλύτερα χωριά της Κρήτης, βόρεια της κοιλάδας του ποταμού Σαραντάπηχου. Απέχει 28 χλμ. από την Ιεράπετρα και 40 χλμ. από τον Άγιο Νικόλαο. Σε καταπράσινη πλαγιά, με απέραντους ελαιώνες, με απεριόριστη θέα στην κοιλάδα του Μύρτους, το Λυβικό Πέλαγος και τις γύρω βουνοκορφές που το περιβάλλουν.

Διαβάστε Περισσότερα

Μεσελέροι

To χωριό Μεσελέροι που πήρε το όνομα του από την αρχαία ΩΛΕΡΟ. Βρίσκεται 10ΚΜ βόρεια από την Ιεράπετρα σε υψόμετρο 360Μ. Χωριό με μακρά ιστορία και παράδοση οι Μεσελέροι, με τις ρίζες του να βρίσκονται πάνωαπό τρεις χιλιάδες χρόνια στο παρελθόν.

Διαβάστε Περισσότερα